Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Stijn!

19 oktober 2020

Familieopstelling. Door: Kluun.

17 jaar na Komt een vrouw bij de dokter is er Familieopstelling.18 jaar na het overlijden van zijn vrouw Carmen duiken we weer in het hoofd van Stijn van Diepen. Ik geef toe: ik had er zin in!

Raymond Van De Klundert (Kluun) is een haantje (pun intended), Stijn is een haantje. Haantjes zijn mijn ding niet maar voor Stijn/Kluun maak ik graag een uitzondering. Kluun schrijft boeken die lezen als een film (Komt een vrouw, de film, is trouwens ook een ferme aanrader): vol vaart, humor, met de nodige zelfspot én een lach en een traan. (De factor: wat is er fictie en wat niet maakt het lezen extra spannend.)

Familieopstelling is meer van hetzelfde en ook weer niet. Stijn is ondertussen 55, zijn oudste dochter Luna 21, het is net uit met Maud en Frenk wil geen vrienden meer zijn. Zijn moeder, met alzheimer, zit in een verzorgingstehuis wat er voor zorgt dat we een andere kant van Stijn te zien krijgen. Zijn zus Chantal, maar ook familieleden uit een ver verleden krijgen een grote rol in het verhaal. Net als een kei in Ierland.

Meer wil ik niet verraden. Laat jezelf verrassen, dompel je onder in Familieopstelling en geniet. Is dit je eerste Kluun? Dan heb je geluk; begin met het wonderschone Komt een vrouw bij de dokter (zakdoeken klaar!) en geniet van de achtbaan die Stijn’s leven is.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Familieopstelling : roman
Titel:
Familieopstelling : roman
Auteur:
Kluun
# pagina's:
351 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Lebowski Publishers
ISBN:
9789048845286
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Midlifecrisis
Aanbevolen voor:
Cool
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips