André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

gewone mensen omgeven door christelijke normen en waarden en grondwettelijke verboden en geboden

24 februari 2024

Maastrichtenaar Jules Coenegracht studeerde geschiedenis en documentatiewetenschappen en richtte een tekstbureau op. Lang schreef hij alleen teksten in opdracht van profit- en non-profitorganisaties. Als mensen hem vroegen ‘moet je niet eens een roman of zoiets schrijven’, antwoordde hij: ‘ik heb geen boodschap om uit te dragen en geen trauma om te overwinnen.’

Maar op een gegeven moment werd de drang om toch fictie te schrijven te groot en dat resulteerde in zijn debuutbundel Engelen van Maastricht waarin 22 knappe verhalen staan die zich afspelen op typisch Maastrichtse locaties. Deze verhalen geven zicht op een hele reeks diverse personages gaande van een Hollandse toerist, een zakenvrouw of een brutale engel. In zijn debuutroman Gezichten van zondaars ‘Een roman uit het zuiden neemt hij de zwakke, zondige mens onder de loep. De belevenissen van een activist, een journalist en een politieman worden dan ook grondig nagevlooid op christelijke, morele en wettelijke orde. Elk personage krijgt zijn hoofdstuk toebedeeld! Eigenlijk zijn ook zij maar gewone mensen die omgeven door christelijke normen en waarden en grondwettelijke verboden en geboden worstelen met goed en kwaad, liefde en seks, fraude en hebzucht en ga zo maar verder.

Jules Coenegracht laat de drie hoofdstukken in een origineel plot samenvloeien. Hij heeft een zeer mooie taal en stijl die maken dat zijn lezers zich bij het lezen welaan de zonde van gulzigheid kunnen schuldig maken.


André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Titel:
Gezichten van zondaars Een roman uit het zuiden
Auteur:
Jules Coenegracht
# pagina's:
192
Aanbevolen voor:
Cool,
Hoogstaand

Gerelateerde leestips