Leestip van Karen Desoete

Expo 58

26 april 2022

Expo 58… Voor de eerste keer na de oorlog wordt er weer een wereldtentoonstelling georganiseerd. Brussel is gaststad en veel landen zien deze expo als de ideale kans om aan de wereld te tonen hoe ze na de oorlogsjaren deze moderne tijd zijn ingestapt. In Londen zorgt dit voor heel wat stress. Ze zijn naarstig op zoek naar de ideale manier om van het Britse paviljoen een eigentijdse eyecatcher te maken.
Over één ding zijn ze het echter snel eens. Niets is typischer en gezelliger dan een English pub…

De anonieme ambtenaar Thomas Foley wordt naar België gestuurd om het reilen en zeilen in de Britannia een beetje in het oog te houden. Een makkelijke job in een bruisende omgeving die veel boeiender lijkt dan zijn saaie kantoorbaan en uitgebluste huwelijk in Londen. Maar is het wel zo eenvoudig?
Aan de voet van het Atomium dansen en zingen de mensen wel terug bij de Duitsers in het Oberbayern en staan, midden in de Koude oorlog, het Russische en Amerikaanse paviljoen vredig naast elkaar. Toch blijkt al snel dat er achter de schermen veel meer speelt… Thomas is hier duidelijk niet enkel om gasten te ontvangen en pintjes te tappen in de pub. Zelfs de Britse geheime dienst houdt hem wel heel goed in de gaten…

Synopsis

Een jonge Londense ambtenaar wordt in 1958 naar het Britse paviljoen van de wereldtentoonstelling in Brussel gestuurd met de vage opdracht om daar 'een oogje in het zeil te houden'.

Leestip van Karen Desoete

Expo 58
Titel:
Expo 58
Auteur:
Jonathan Coe
# pagina's:
318 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789023484110
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Wereldtentoonstelling ; Brussel (1958), Koude Oorlog, Tijdsbeeld ; 1950-1960
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Werelds
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips