Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Boeiend!

26 april 2022

Briljante planten. Over knappe koppen, boze bollen & ander geniaal groen. Tekst: Geert-Jan Roebers. Illustraties & concept: Margot Westermann.

Wow, wat een boek: groot, kleurrijk en met een soort van goudverf op de cover; cool! Ik ben 42 maar zelfs ik werd instant aangetrokken door dit boek. ‘Zelfs ik’, omdat ik ongeveer 30 jaar ouder ben dan de beoogde doelgroep. Maar: nooit te oud om te leren en bijleren doe je met dit boeiende boek. Op een vlotte, toffe, flitsende manier. Laat je niet afschrikken door die flitsende stijl en vormgeving: de informatie is degelijk en super interessant.

Ik hou van planten, ik las er wel al eens iets over en toch leerde ik veel bij. U ook, wedden? Ik had geen idee dat bladrolkevers kinderloempia’s maken, of dat eucalyptus brand kan stichten, en weet u wat gras-alarm is? Een waarschuwing: na het lezen van dit boek is uw leven niet meer hetzelfde. Grasmaaien gaat u bijvoorbeeld nooit meer relaxed kunnen doen…

Briljante planten is dus super geschikt voor mensen van 42 jaar, maar ouder én jonger gaan hier zeker ook hun hart aan ophalen. Uren kijk- en lees-pret voor iedereen gegarandeerd. En nog meer liefde, bewondering en respect voor de briljante planten van Moeder Aarde. Win-win dus.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Briljante planten : over knappe knoppen, boze bollen & ander geniaal groen
Titel:
Briljante planten : over knappe knoppen, boze bollen & ander geniaal groen
Auteur:
Geert-Jan Roebers
# pagina's:
143 p. : ill.
Uitgeverij:
Gottmer
ISBN:
9789025772888
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Planten
Aanbevolen voor:
Betoverend,
Boeiend,
Kleurrijk
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 9-11 jaar

Gerelateerde leestips