Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Drijven

17 december 2020

Ergens onderweg. Navigatie voor een vloeiend leven. Door Evi Hanssen.

Evi kennen we allemaal van op tv, maar vanaf nu kennen we Evi ook van een boek. Ergens onderweg is haar eerste boek en voor mij smaakt het naar meer. Ik ben trouwens dol op de cover en de tekeningen binnenin (ontwerp: Studio Stoutpoep).

Voor een tv-programma stak Evi, samen met een kleine groep bv’s, de Atlantische Oceaan over. Die ervaring zorgde er voor dat ze (eindelijk) haar boek schreef. Met een zee/zeilen-thema, zoals de cover al doet vermoeden. Allerlei onderwerpen komen aan bod en blijken vaak veel gemeen te hebben met het leven op zee (soms zelfs letterlijk, bijvoorbeeld: opdirken).

De ervaring die Hanssen op de boot opdeed, maar ook de ervaring van al meer dan 40 jaar op deze aardbol rond te lopen, bundelde ze voor ons in grappige, eerlijke, wijze, kwetsbare verhalen. Lessen als het ware. Zoals: noem het geen storm, maar onweer of: wees een buiger, geen breker of: ga recht door zee,… Ik snap dat het wat flauwtjes klinkt als ik het hier zo opschrijf maar geloof me: Evi doet dat beter ;)

Een ‘bv-boek’, dat is altijd wat afwachten: kan die bv schrijven of wordt het verkocht om de bekende naam op de kaft (vaak het tweede). In dit geval kan ik je geruststellen: ze kan schrijven én ze heeft wat te vertellen. Ik heb best vaak mijn potlood boven gehaald om het één en ander te onderlijnen. Laat je onderdompelen en geniet.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Ergens onderweg : navigatie voor een vloeiend leven
Titel:
Ergens onderweg : navigatie voor een vloeiend leven
Auteur:
Evi Hanssen
# pagina's:
190 p.
Uitgeverij:
Horizon
ISBN:
9789492958006
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Levenskunst
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips