Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Tuinfeest

12 mei 2022

Een tuin vol lekkers. Recepten met ingrediënten van onze balkons, daken en tuintjes. Door: Felicita Sala.

Zo blij dat er een vervolg is op Een huis vol lekkers. Ook dit boek is boeiend qua inhoud en prachtig qua illustraties. Je zou het een kinderboek kunnen noemen maar bij mij staat Een huis vol lekkers gewoon bij mijn kookboeken.

We keren terug naar de Granaatappelstraat nr.10. Het is lente en iedereen is aan het tuinieren: samen in de grote tuin, op de pleintjes, op de balkons en in de keuken. Met al die zelfgekweekte groenten, fruit en kruiden wordt er heerlijk gekookt en gebakken. Iedereen helpt mee. Al die diversiteit aan leeftijd, afkomst en cultuur zorgt voor een boeiende variatie aan heerlijke recepten. Gaande van Quiche met asperges (heb ik nu zin in) over Clafoutis met kersen (wil ik eens proberen) tot Kruidenfalafels met tahinsaus.

Voor elke maand is er een gepast recept. Achteraan het boek vind je nog wat toffe tuiniertips zoals: pitjes bijhouden van fruit en groenten die je gegeten hebt (zelf ben ik een kei in het kweken van avocado’s) tot plassen in je gieter (zou een goede meststof zijn).

Sala maakte wederom een boek dat jong en oud, keukenprinses en groene vingers, smulpaap én letterfretter zal bekoren. Een prachtig Paas-geschenk voor al wie je liefhebt!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Een tuin vol lekkers / tekst en illustraties Felicita Sala
Titel:
Een tuin vol lekkers / tekst en illustraties Felicita Sala
Auteur:
Felicita Sala
# pagina's:
[40] p. : ill.
Uitgeverij:
Davidsfonds /Infodok
ISBN:
9789002274633
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Groenteteelt, Kinderkookboeken
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Inspirerend,
Kleurrijk
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 9-11 jaar

Gerelateerde leestips