Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Prachtig!

5 november 2020

Een stukje van de regenboog. De mooiste kindergedichten uit het afgelopen decennium. Selectie: Jan Van Coillie. Met illustraties van: Sassafras De Bruyn.

Elk decennium brengt Van Coillie een nieuwe bundel kindergedichten uit. Ik ben al fan vanaf het eerste uur met dank aan de Sint die Ma, er zit een dichter in mijn hoofd meer dan dertig jaar geleden in mijn schoentje legde. Ik las dat Jan als kind eindeloos kon verdwalen in de sprookjes van de gebroeders Grimm, ik verdwaalde in zijn bundel. Uren lang las ik in stilte en luidop, ik begon zelfs eigen gedichten te schrijven. Mijn bundel was magisch mooi. Maar deze is, dankzij de prachtige tekeningen van Sassafras, nog mooier.

Kinderen kunnen niet vroeg genoeg gegrepen worden door het virus van de poëzie. Ouderen ook niet. Koop dit boek voor je kinderen, kleinkinderen, jezelf. Stuur het per post naar je beste vriend, je eenzame oma, je zieke collega. De woorden van Mieke van Hooft, Gil vander Heyden, Edward Van de Vendel, Toon Tellegen, Bart Moeyaert,…en zovele anderen gaan je hart en ziel verwarmen in deze donkere koude dagen. Een stukje van de regenboog zal met zijn kleuren je hart en ziel beroeren en verwarmen.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Een stukje van de regenboog : de mooiste kindergedichten van het afgelopen decennium
Titel:
Een stukje van de regenboog : de mooiste kindergedichten van het afgelopen decennium
Auteur:
Jan Van Coillie
# pagina's:
136 p. : ill.
Uitgeverij:
Davidsfonds /Infodok
ISBN:
9789002271243
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Beeldschoon
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 9-11 jaar

Gerelateerde leestips