Leestip van Hugo Van Raemdonck
Lezen maakt je een rijker mens.

Een auto-ongeval of een misdaad ?

24 april 2024

Als bij een dodelijk auto-ongeval een nabestaande een autopsie eist, blijkt dat het slachtoffer iemand anders te zijn dan gedacht. Rechercheur Thomas De Lohr wordt belast met het onderzoek maar raakt in conflict met de misdaad journaliste Fleur Benedict, die op zoek is naar haar eerste grote scoop.

Een roman met rechercheur Thomas De Lohr in de hoofdrol. Een gedreven speurder, een getormenteerde ziel, hij leeft alleen, heeft problemen met zijn chef, zijn relaties zijn problematisch. Zijn tegenspeelster in het verhaal is de jonge rebelse Fleur Benedict die na haar studie niet in het succesvolle advocatenbureau van haar vader stapt, maar misdaadjournaliste wordt bij een kleine krant. Ze wil dringend een grote scoop om erkenning te krijgen in haar vak. Qua personages vrij cliché, maar de personages worden zodanig neergezet dat het nooit storend wordt. Hoekstra doseert meesterlijk. Je gaat je probleemloos inleven.

Het aantal personages is eerder beperkt, zodat hun karakters vrij uitgebreid kunnen beschreven worden. Het verleden van de beide hoofdpersonen is bijzonder beladen, maar Hoekstra verweeft dit erg goed in het verhaal. De zoektocht naar wat er is gebeurd blijft centraal, de spanning blijft constant hoog. Er zijn verschillende verhaallijnen, maar deze zijn sterk met elkaar vervlochten. Het boek wordt geschreven in korte hoofdstukken, zodat het aantal plotwisselingen groot is. Dit alles, gecombineerd met een vlotte en directe schrijfstijl, maakt het een vlot lezend en spannend werk.

Het verhaal speelt zich hier af, de mensen zijn herkenbaar, de geloofwaardigheid is er. Het verhaal op zich is niet spectaculair of uitzonderlijk origineel, de karakters zijn eerder stereotiep, de opbouw van de roman is vrij cliché maar Hoekstra kan vertellen, doseren en vlot schrijven. Je wil blijven lezen omdat uw nieuwsgierigheid voortdurend wordt geprikkeld, je wil het vervolg kennen.

Het is geen roman met internationale allure, maar een gedegen, vlot lezend en spannend boek dat ik met veel plezier heb gelezen en dat ik iedereen die van een detective houdt zeer kan aanbevelen. Ik kende Hoekstra niet, maar ik ga toch op zoek naar andere werken.

Synopsis

Een jonge rechercheur en een beginnend journaliste proberen de waarheid te achterhalen achter enkele in scene gezette auto-ongelukken.

Leestip van Hugo Van Raemdonck
Lezen maakt je een rijker mens.

Dodenweg
Titel:
Dodenweg
Auteur:
Olga Hoekstra
# pagina's:
336 p.
Genre:
Romans ,
Thrillers
Uitgeverij:
Xander
ISBN:
9789401602518
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips