Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Magisch

26 september 2023

De vloek van de schelpen. Door: Efua Traoré.

Dit is een boek dat ik niet zelf gekozen zou hebben om te lezen, ook niet als ik nog jong was. Toch ben ik blij dat ik het wel gelezen heb, dank u Saskia ;)

De vloek van de schelpen is anders dan de meeste boeken die ik lees. Traoré neemt de lezer mee in de magische wereld van de Abiku-verhalen uit Nigeria. Tof om kennis te maken met een cultuur die zo anders is dan de onze!

Een boek dat je meer over de wereld leert door ‘gewoon maar een (jeugd)-roman’ te lezen heeft bij mij een streepje voor. Het is dan ook nog eens een spannend verhaal dat je pagina na pagina aan het papier geluisterd houdt.

Naast magisch en anders is het verhaal ook heel alledaags en herkenbaar. Kuki is net verhuisd, woont met haar moeder in bij diens nieuwe vriend en heeft nog geen vrienden op haar nieuwe school. Ze heeft het best lastig en voelt zich eenzaam. Tot ze Enilo ontmoet. Maar wie is Enilo eigenlijk echt…?

Door het samenvallen van het magische en het alledaagse springt dit boek er echt uit. Een aanrader voor wie graag reist, op papier.

Synopsis

Kuki woont in Nigeria en ontdekt een verlaten strandhuis vol schaduwen en schelpen. Daar ontmoet ze Enilo, een meisje dat beweert in het verlaten huis te wonen. Maar is Enilo wel wie ze zegt dat ze is? Vanaf ca. 10 jaar.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De vloek van de schelpen
Titel:
De vloek van de schelpen
Auteur:
Efua Traoré
# pagina's:
282 p.
Uitgeverij:
Leopold
ISBN:
9789025885243
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vriendschap, Mysteries
Aanbevolen voor:
Werelds
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 9-11 jaar

Gerelateerde leestips