wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Dit debuut brengt de lezer in beweging!

26 september 2023


*De 51-jarige journalist Erik beslist op een dag dat hij een burn-out heeft, een burn-out voor een dag. Waarom niet? Waarom kan je dit zelf niet beslissen? Hij schrijft een mail met zijn afwezigheid. Deze burn-out dag gaat een bijzondere dag worden voor Erik. Hij reflecteert naar zijn leven, welke weg is hij ingeslagen, welke weg had hij moeten inslagen? Welke weg wou hij inslagen? Levensweg of doel? Levensweg of lot? Zoveel vragen, maar vooral zoveel andere levens.


De tijdontkenner is een zeer uniek boek, uniek door de beweging die het verhaal maakt bij de lezer. Als lezer voel je telkens een andere emotie naar het hoofdpersonage Erik, van teleurstelling naar medelijden, van medelijden naar boosheid. Dan denk je: ‘geslaagd verhaal’ toch blijft het hier niet bij, door het lezen van de korte hoofdstukken blijf je stil staan bij je eigen leven, je eigen beslissingen die je levenspad voorbij zijn gekomen. De auteur zet haar stempel met de woorden ‘wat als…’ overheen het hele verhaal.

De pen van de auteur boeit door de filosofische insteek die ze met ongelofelijke metaforen en vergelijkingen neerzet, hier en daar sluit ze haar stellingen af met een vette knipoog waardoor het geheel niet beladen of zwaar aanvoelt. Deze filosofische insteek wordt niet moeilijk te lezen, maar blijft zoals het geheel vlot en aangenaam leesbaar.

‘Onze generatie ervaart geen gewone midlife, maar een botsing tussen twee soort breinen, waarvan het ene in het heden ligt en het andere in een analoog verleden.”

De tijdontkenner is een bewonderingswaardig ritmische verhaal, een plot die bij elke lezer iets in beweging zet, naar het personage of bij jezelf of door de diepere onderlaag van het geheel! De tijdontkenner voor elk wat wils!

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Titel:
De tijdontkenner
Auteur:
Ilse Ceulemans
# pagina's:
216
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Beeldschoon,
Grappig

Gerelateerde leestips