Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Spannend!

7 juli 2022

De terugkeer van de wespendief. Door: Aimée de Jongh.

Mijn exemplaar is een derde druk (2021), maar het boek verscheen voor het eerst in 2014 (bij De Bezige Bij). Ik denk dat ik het een eerste maal las in 2016. Ondertussen is er veel veranderd. De Jongh zit nu bij Scratch en is een vaste, gelauwerde, waarde in stripland.

Maar alles begon ooit met deze spannende zwart-wit graphic novel over een boekhandelaar die zijn zaak moet sluiten, door een dalende verkoop, en op de koop toe getuige is van de zelfmoord van een vrouw, op het spoor. Die triggers zetten allerlei herinneringen in gang die ons langzaamaan een kijkje in de trauma’s van zijn verleden geven.

Aimée de Jongh slaagt erin om enkel in zwart-wit een meeslepend, spannend verhaal neer te zetten, mét een magisch realistisch tintje dat je aan de bladzijden gekluisterd houdt. Doorheen de jaren is ze veel geëvolueerd en nóg beter geworden. Maar haar trefzekere pen en psychologisch inzicht in mensen, de kleine dingen die grootste effecten kunnen hebben, had ze toen al. Fijn om nog eens te herlezen.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De terugkeer van de wespendief
Titel:
De terugkeer van de wespendief
Auteur:
Aimée De Jongh
# pagina's:
159 p. : ill., zw/w.
Uitgeverij:
Oog & Blik
ISBN:
9789054924401
Materiaal:
Strip
Onderwerp:
Trauma's
Aanbevolen voor:
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips