Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Wow!

9 juni 2021

De roos uit het beton. Door Angie Thomas.

Een prequel op het super geweldige boek The Hate U Give (waarvan trouwens een prachtige verfilming gemaakt is), zat ik daar op te wachten? Nee. Omdat we dat in boeken nu eenmaal niet echt gewoon zijn. Maar toen ik er van hoorde wou ik het wel direct lezen. Want de familiesamenstelling van Starr Carter is best speciaal en ik was een grote fan van THUG én van Angie’s schrijfstijl.

Heeft De roos mijn torenhoge verwachtingen ingelost? Helemaal! Het is een hartverwarmend, spannend, moedig, eerlijk, nog steeds actueel boek. Daarnaast is het ook gewoon fijn om te lezen waar Starr vandaan komt, wie haar ouders en grootouders zijn.

De roos draait om Maverick, een 17-jarige King Lord met een baby op komst… We lezen hoe hij worstelt met de armoede van zijn moeder, het gevangenschap van zijn vader, zijn rol als bendelid bij de King Lords, zijn verbroken relatie met Lisa, zijn (nakende) vaderschap, de combinatie van het werken bij mijnheer Wyatt en zijn schoolwerk,….

Mavs leven is lastig, de keuzes die hij moet maken zijn moeilijk. Soms doen goede mensen slechte dingen met goede bedoelingen. De scheidslijn tussen goed en fout is niet altijd even duidelijk, niet altijd even eenvoudig. Oordelen is makkelijk, veroordelen ook, maar Thomas laat ons wederom alle kanten bekijken. Laat ons in het hoofd en hart van haar personages meekijken en toont ons waarom we moeten blijven lezen en leren van elkaar.

Angie Thomas schrijft prachtige, wijze, moedige, empatische boeken over mensen waarover we veel te weinig horen. Lees ze, ze zullen je blik en wereld verruimen!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De roos uit het beton
Titel:
De roos uit het beton
Auteur:
Angie Thomas
# pagina's:
Uitgeverij:
Moon
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Cool,
Werelds
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips