Sven Reynders
Leestip van Sven Reynders
Het leven is te kort om niet te lezen.

Dromerig verhaal over het harde eskimoleven

18 januari 2024

Met dit boek heeft Bérengère Cournut een prachtig verhaal geschreven over de (vroegere?) levenswijze van de Inuit in het noordpoolgebied. De taal waarin het boek is geschreven maakt het geheel wat dromerig, sprookjesachtig, terwijl de inhoud van het verhaal bij wijlen keihard is en het letterlijk over leven en dood gaat.

Het verhaal begint wanneer een jonge Inuit-vrouw door het breken van een ijsschots gescheiden wordt van haar familie en ze volledig op zichzelf aangewezen is in één van de meest onherbergzame gebieden ter wereld. Ze overleeft en slaagt erin door zich bij andere leefgemeenschappen aan te sluiten haar leven, met vallen en opstaan, verder uit te bouwen. Het verhaal is doorspekt met mythes en geesten, wat het net die extra dimensie geeft.

Het boek won in 2019 de 'Prix de roman FNAC' en is in Nederlandstalige vertaling beschikbaar als 'Van steen en been'. Een aanrader!

Synopsis

Als een jonge Inuitvrouw door scheurend ijs van haar familie wordt gescheiden, moet ze zien te overleven in de extreme koude van het noordpoolgebied.

Sven Reynders
Leestip van Sven Reynders
Het leven is te kort om niet te lezen.

De pierre et d'os
Titel:
De pierre et d'os
Auteur:
Bérengère Cournut
# pagina's:
219 p., [24] p. platen
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Le tripode
ISBN:
9782370552129
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Inuit, Overleven
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Betoverend,
Tijdloos
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips