Tine Dew
Leestip van Tine Dew

- rauw & meeslepend verhaal, lekker dik boek dat heerlijk wegleest -

10 februari 2022

Mexico city in de jaren '60; hitte, stof, corruptie & geweld. Na de dood van familieleden staat de 17jarige Juan er alleen voor. Gevoed door zijn drang naar wraak en gerechtigheid probeert hij te overleven op de daken van de stad waar zijn leven onlosmakelijk verbonden is met de dood.

In Canada's hoge noorden met z'n uitgestrekte sneeuwvlaktes en bijtende kou onderneemt Inuit Amaruq een riskante tocht om de grijze wolf Nujuaqtutuq (de stoutmoedige, ongrijpbare) na te jagen.

Beide verhaallijnen wisselen elkaar af en lijken aanvankelijk niets met elkaar te maken te hebben, tot de verhalen zich kruisen...

Guillermo Arriaga is een gekend regisseur en scenarioschrijver gekend van oa films als Amores Perros, 21 grams & Babel. 'De ontembare' is een geweldig boek, heel filmisch geschreven en een verhaal dat je zal bijblijven. 'n Stevige aanrader! Inpakken en weglezen! ;)

Synopsis

Als een tiener de moord op zijn oudere broer wil wreken, wordt hij zelf doelwit. Hij vlucht van Mexico naar Canada met zijn vriendin en een geadopteerde wolf.

Tine Dew
Leestip van Tine Dew

De ontembare
Titel:
De ontembare
Auteur:
Guillermo Arriaga
# pagina's:
824 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN:
9789025450953
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Schuld, Wraak, Mexico-stad, Canada, Inuit
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Adembenemend,
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips