Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Weelderig

10 februari 2022

Aristoteles & Dante duiken in de wateren van de wereld. Door: Benjamin Alire Sáenz.

Woehoe, een vervolg op Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum. Wat hou ik van een (niet geplande) vervolg op een boek dat ik graag gelezen heb. We hoeven dus niet langer te fantaseren over hoe het Ari en Dante verder zal vergaan; we kunnen het gewoon lezen. (Wat ik trouwens ook las: het eerste deel zal verfilmd worden!)

Een vervolg kan natuurlijk ook ferm tegenslaan. Dat doet dit deel gelukkig niet. Het boek begint letterlijk waar het vorige stopte: achter op de pick-up truck, in de woestijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er terug even in moest komen. Ik las het vorige deel toen het net uit was dus dat is alweer even geleden. Maar algauw werd ik weer helemaal meegesleept. En wat gebeurt er veel in dit verhaal. Mooie dingen maar ook diep trieste. Want hoewel ontluikende liefde vaak zeemzoet en boordenvol rozengeur en maneschijn wordt voorgesteld is het dat voor Ari en Dante niet. 2 jongens, eind jaren ’80, terwijl de aidsepidemie de wereld teistert; dat is niet enkel mooi en makkelijk.

Van mij had het verhaal soms net iets stouter mogen zijn, in 2022 moet dat kunnen. En de wijze lessen liggen er soms wel dik bovenop. Maar ze zijn wel allemaal echt wijs en waar en mooi. Dus dat zien we even door de vingers. Benjamin Alire Sáenz is een schrijver met een boodschap én een verhaal. Beide zijn het meer dan waard om verteld en gelezen te worden. Ik ben zo blij dat we dit stukje leven van deze 2 prachtige jongemannen en hun toffe families en geweldige vrienden wederom hebben mogen volgen. En ja, ik droom stiekem van een derde deel. Want er valt nog zo veel meer te leren voor Ari en Dante. En voor ons. Een spin-off over Cassandra zou ook cool zijn…

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Aristoteles & Dante duiken in de wateren van de wereld
Titel:
Aristoteles & Dante duiken in de wateren van de wereld
Auteur:
Benjamin Alire Sáenz
# pagina's:
491 p.
Uitgeverij:
Blossom Books
ISBN:
9789463493178
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vriendschap, Adolescentie, Identiteit, Homoseksualiteit
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Hoogstaand,
Slim
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips