wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Een prachtig wonder!

21 december 2020

De Engelse Charlie Mackesy (1962) is artiest en auteur van dit wonderlijk boek “de jongen, de mol de vos en het paard” Het boek is al 1,4 miljoen keer verkocht en stond 55 weken in de top 10 op de bestsellers van the Sunday Times. En zeker terecht, enkel de cover springt al in het oog, een prachtige pentekening prijkt op de cover en dat is nog maar het begin van dit wonderlijk boek dat zeker een plaats mag veroveren als boek van 2020. Met grote dank aan Arthur Japin die voor de vertaling heeft gezorgd en zo zorgt dat woorden, zinnen tot zijn recht komen en veranderen in mooie levenswijsheden.

Het verhaal start met een groots voorwoord, noem het een handleiding om het boek te lezen. En ja je kan het verhaal lezen hoe je wil, van voor naar achter of duikel er als lezer middenin en je wordt ook gegrepen door liefde, vriendschap, zelfzorg, bewustheid en kennis, een vat vol citaten die je stil laten staan bij de vragen des levens.
De pentekeningen maken het geheel af en alles valt op zijn plek, tekeningen waar je geen woorden voor nodig hebt maar die het geheel verduidelijken. Een wonderlijk boek dat kan gelezen worden, voorgelezen, besproken of geschonken worden. Een boek dat je kan laten rondslingeren in huis en dat je af en toe kan openslaan als troost of op een doodgewoon moment. Een verhaal voor het hele gezin en een aanrader van jewelste! Wonderlijk mooi!

Synopsis

Een jongen reist door de wildernis en sluit vriendschap met een mol, een vos en een paard. Ze voeren mooie gesprekken over van alles. Ook over taartjes eten. Ze ontdekken dat iedereen soms pijn heeft, bang is of verdrietig, maar dat het helpt als je dat samen bent. Poëtisch beeldverhaal met deels gekleurde aquareltekeningen en handgeschreven tekst. Vanaf ca. 9 jaar.

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

De jongen, de mol, de vos en het paard
Titel:
De jongen, de mol, de vos en het paard
Auteur:
Charlie Mackesy
# pagina's:
[128] p. : ill.
Uitgeverij:
KokBoekencentrum Uitgevers
ISBN:
9789026623844
Materiaal:
Strip
Onderwerp:
Vriendschap
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 9-11 jaar

Gerelateerde leestips