Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Boeiend!

29 oktober 2020

De hormoon Revolutie. Hormonen helpen je alles uit het leven te halen. Door: Maisie Hill.

Na De cyclus strategie is er nu De hormoon Revolutie en in dit deel gaat Maisie dieper in op hormonen. Waar wij vaak roepen dat we zo afzien van die hormonen leren we nu dat ze ook veel goeds voor ons doen.

Na het lezen van De Cyclus strategie begon ik al met het bijhouden van mijn menstruatiecyclus. Mijn agenda er naar inplannen gaat me nog wat te ver maar het gewoon dagelijks even noteren helpt me al zo veel vooruit. Op de één of andere manier is mijn cyclus ook regelmatiger geworden. Wat gaat dat worden na het lezen van dit boek ;)?

Hill legt uit welke veranderingen we wanneer kunnen verwachten, denk dan niet alleen aan de puberteit en menopauze maar ook aan de perimenopauze (daar had ik nog nooit van gehoord). Daarna toont ze aan welke voeding ons kan helpen en welke we best kunnen vermijden (héél boeiend maar ook een beetje eng; als je leest welke troep we dagdagelijks binnen krijgen…). In het laatste deel gaat ze dieper in op wat er mis kan gaan; vleesbomen, PCOS, amenorroe,…

Het knappe aan de boeken van Hill is dat je over zo veel dingen leest waar je dokter je nooit over verteld heeft. Je leest antwoorden op vragen die je nergens kan stellen. Zij heeft door de jaren heen zo veel vrouwen behandeld, zo veel bijgeleerd en die kennis deelt ze met ons. Sommigen dingen zijn een regelrechte schande, maar we hoorden er nooit eerder over. Als je een menstruerende persoon bent, of bent geweest: lees dan dit boek. Het gaat je leven makkelijker maken! Echt, ik kan niet benadrukken hoe revolutionair en belangrijk dit boek is.

Synopsis

Beschouwing over de hormooncyclus van de vrouw en hoe zij daarvan kan profijt trekken in plaats van zich daarvan een speelbal te voelen.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De hormoon revolutie : hormonen helpen je alles uit het leven te halen
Titel:
De hormoon revolutie : hormonen helpen je alles uit het leven te halen
Auteur:
Maisie Hill
# pagina's:
304 p.
Uitgeverij:
Xander
ISBN:
9789401612593
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Hormoonproductie ; lichaam
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips