Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Een Monty-hart

14 januari 2021

De grand tour van Henry Montague. Door Mackenzi Lee.

Wat een cover, wat een inhoud! De voor- en achterzijde van het boek overtuigden me om het te lezen, de inhoud maakte me fan voor het leven. En het goede nieuws is dat dit het eerste deel van een reeks is, ik kan niet wachten op deel 2!

De grand tour is een boek dat je leest als je eigenlijk geen tijd hebt. Want eens je begint ben je verslaafd en kan je niet meer stoppen met lezen. Het heeft alles wat een goed boek moet hebben: diversiteit, queer personages, avontuur, mysterie, historiek, humor en… romantiek. Het leest als een mengeling van Call me by your name (de liefde) en Pirates of the Caribbean (de piraten én de humor) en De helse creaties (het historische). En toch is het een volstrekt uniek boek.

We volgen Henry ‘Monty’ Montague, zoon van Lord Montague, die samen met zijn beste vriend Percy én zijn zus Felicity op grand tour door Europa trekken. Monty houdt van gokken, feestjes, drank en avontuurtjes met mannen en vrouwen. Zijn vader ziet die grand tour als een laatste kans om zijn zoons leven te beteren… Al heel snel loopt er het één en ander mis zodat de tour wel een heel andere wending krijgt. Monty leert veel tijdens deze reis, niet wat zijn vader in gedachten had maar net dat maakt hem misschien wel tot een mooier en beter mens.

Ik heb gelachen (luidop), een traan gelaten, veel gezwijmeld en genoten van elke pagina, elke letter. Monty, maar ook Percy en Felicity hebben een plaatsje in mijn hart veroverd. Ik sloeg het boek dicht met pijn in mijn hart, gelukkig weet ik dat er een vervolg komt. Dat biedt een beetje troost.

Oké, soms is het verhaal wat ‘over the top’ maar dat waren de pruiken in die tijd ook ;) Lee heeft het klaargespeeld om een verhaal te schrijven dat dieper gaat dan je eerst zou denken en toch leest als een trein. Super merci aan Myrthe van Blossom Books om dit boek te laten vertalen! Ik ben fan!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De grand tour van Henry Montague : het onzedelijke reisverslag van een rebelse jonge gentleman
Titel:
De grand tour van Henry Montague : het onzedelijke reisverslag van een rebelse jonge gentleman
Auteur:
Mackenzi Lee
# pagina's:
424 p.
Uitgeverij:
Blossom Books
ISBN:
9789463491693
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Europa ; 18de eeuw
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Kleurrijk,
Sensationeel
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips