Nathalie Brouwers
Leestip van Nathalie Brouwers
Lezen en me goed in mijn vel voelen, gaan samen. Het ene heeft invloed op het andere.

Goede kennismaking met grote Russische auteur

14 januari 2021

De bundel "De dame met het hondje en andere verhalen" van Anton Tsjechov uit de serie De kleine Russische Bibliotheek van uitgeverij Van Oorschot bevat naast het titelverhaal nog 10 andere verhalen die de veelzijdigheid van deze Russische meester van het kortverhaal en het toneel aantonen. Ze bespreken het leven van zowel de Russische rijke aristocratie als de onderkant van de maatschappij en zetten vooral ook het verschil tussen die lagen in de kijker, zoals in het kortverhaal "Oesters", waarin door de ogen van een 8-jarige jongen een aangrijpend beeld van echte honger wordt overgebracht.

Daarentegen kunnen de personages in "De dame met het hondje" zich heel wat meer veroorloven en is het thema in dit verhaal hoe een op het eerste zicht korte zomeraffaire per vergissing uitgroeit tot een gevoel van onmogelijk gemis en echte liefde.

Dat grote onderscheid in personages en gebeurtenissen leidt echter niet tot het niet kunnen meevoelen met de meeste personages in hun verschillende situaties die allemaal levensecht overkomen en wier gevoelens allemaal empathie oproepen. Anton Tsjechov kan als geen ander een sfeer schilderen waarin je zo meegezogen wordt. Deze bundel is een goede kennismaking met deze grote Russische auteur.

Uitgeverij Van Oorschot
Serie De kleine Russische bibliotheek

Nathalie Brouwers
Leestip van Nathalie Brouwers
Lezen en me goed in mijn vel voelen, gaan samen. Het ene heeft invloed op het andere.

Titel:
De dame met het hondje en andere verhalen
Auteur:
Anton Tsjechov
# pagina's:
131
Aanbevolen voor:
Betoverend,
Kleurrijk,
Tijdloos

Gerelateerde leestips