wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Een geslaagd whodunit verhaal!

1 juni 2022

Piet Baete is geen onbekende, de auteur heeft al heel wat thrillers op zijn palmares staan en werkte mee aan de topserie 'Professor T'. De dood van Anke Hoffman is het eerste boek in de noodlot serie, in elk verhaal staat een noodlottige gebeurtenis centraal, een gebeurtenis die je leven op een zijweg plaatst.

Decor een dorp: de aantrekkelijke Anke Hoffman wordt gevonden door haar (ex)vriend Tomas, ze is gewurgd in haar woonkamer. De politie krijgt een moeilijke taak, want wie wou deze lieve zoekende vrouw dood? De moord op Anke laat het dorp op zijn grondvesten daveren, waren haar vrienden en familie te vertrouwen? En wat met Ankes verlangen naar liefde en passie?

Baete heeft hier een thriller neergezet met genoeg plotwendingen, een whodunit verhaal waar de lezer zelf op zoek gaat naar de moordenaar van Anke. Van bij de start komen er heel wat personages voorbij, personages waar je tijdens het lezen een volledig beeld van krijgt. Vertrouwen of wantrouwen, likeable of unlikeable? De emoties van de lezer zullen komen en gaan als eb en vloed. Wanneer de lezer het gevoel heeft de personages door te hebben, komt de auteur met nog enkele geheimen op de proppen. Een verhaal met een mooie onderlaag over liefde, gezien willen worden, vergeven en rouw. Emoties die hier en daar herkenbaar en realistisch blijven.
De auteur heeft een zeer filmische schrijfstijl, toch laat hij de uiterlijke beschrijvingen hier en daar achterwege waardoor de fantasie van de lezer wordt geprikkeld. Het dorp vol geheimen weet Baete goed neer te zetten en het ‘iedereen kent iedereen’ gevoel heerst over dit vermakelijk leesbaar plot. Een boek dat geschreven is voor een breed leespubliek en waar bijfiguren voorbij wandelen die je soms met een lach op je gezicht achterlaten!

Synopsis

Voor de moord op Anke Hoffman zijn er meerdere mogelijke daders en motieven.

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

De dood van Anke Hoffman
Titel:
De dood van Anke Hoffman
Auteur:
Piet Baete
# pagina's:
273 p.
Genre:
Romans ,
Detectives
Uitgeverij:
Manteau
ISBN:
9789022338117
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Grappig
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips