Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Medicijn in boekformaat

25 mei 2020

De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door. Verzamelde vertelsels en verzen. Door Herman Finkers.

Voor een boek dat hij niet geschreven heeft (zegt hij zelf) heeft het wel al goed verkocht: meer dan 900 000 exemplaren (volgens Matthijs van Nieuwkerk in DWDD). Diezelfde Matthijs zit er, als laaiend enthousiaste fan, voor een stuk tussen dat de verkoopcijfers van dit boek zo hoog zijn. (Dat hebben wel meer boeken aan hem te danken.) Hij zorgde er in ieder geval voor dat ik Herman in mijn hart sloot, samen met dit boek.

Volgens mij delen Herman en Matthijs een paar prachtige eigenschappen zoals ondeugend zijn en een open blik hebben. Ze zijn nog steeds het kleine jongetje in de snoepwinkel: gulzig en met grote ogen. Mannen die jongetjes blijven, ik hou er wel van.

In het geval van Herman resulteert dat in geweldige shows en een bejubelde oudejaarsconference (die ook in dit boek is opgenomen) en daaruit volgt dan weer dit ‘niet geschreven’-boek. Stel je voor wat er zou gebeuren als Herman zich er wel eens voor zou zetten; een ‘echt’ boek te ‘schrijven.’

Dit is een boek (een bijbel in feite) dat je niet in 1 ruk van voor naar achter uitleest. Dit is een boek om op je nachtkastje te leggen, het is een baken dat vertrouwen en troost uitzendt. Je weet dat je iets binnen handbereik hebt dat je in één klap kan doen glimlachen. Een oneliner, een vers, een conference, het maakt niet uit, Herman weet je te raken. Als je hem al bezig hebt gezien dan hoor je de geschreven woorden ook zo uit zijn mond komen, wat de leesbeleving nog leuker maakt. Wie hem nog niet bezig heeft gezien: zoek hem online eens op en lees dit medicijn in boekformaat. Doktersadvies ;)

Synopsis

Bundeling van het proza en de poëzie van de Nederlandse cabaretier (1954- ).

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De cursus 'omgaan met teleurstellingen' gaat wederom niet door : verzamelde vertelsels
Titel:
De cursus 'omgaan met teleurstellingen' gaat wederom niet door : verzamelde vertelsels
Auteur:
Herman Finkers
# pagina's:
288 p.
Genre:
Cursiefjes
Uitgeverij:
Uitgeverij Thomas Rap
ISBN:
9789400406032
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Grappig
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips