Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Nuttig boek!

17 mei 2024

De comfortcrisis. Door: Tom De Prest.

Ik hoorde geregeld mensen positief vertellen over ‘Hoe het lichaam onthoudt wat je zelf vergeten bent’ (het vorige boek van De Prest) en daarom wou ik graag zijn nieuwste telg zelf lezen.

Kort gezegd toont hij op een wetenschappelijke én filosofische manier hoe we uit onze comfortzone moeten stappen, ongemak omarmen en in het hier en nu leven. Ons niet laten leiden door ons verleden en niet vasthouden aan een doel in de toekomst maar wel genieten van het pad ernaartoe.

Klinkt misschien allemaal wat vaag, flauw en zweverig maar dat is het totaal niet. Veel van wat hij schrijft las ik al ergens anders maar niet op deze wetenschappelijk onderbouwde manier. Dopamine, baseline, de contrast-realiteit, je slank ademen, emotional release, turn toward,… allemaal begrippen die nu voor mij (bijna) geen geheimen meer hebben.

Naast heel veel wetenschappelijke theorie biedt de Prest ook praktische tools, behandelingen (die je bij hem kan ondergaan) en tips voor elke dag (koud douchen, mediteren, ademhalingsoefeningen, hartcoherentie,...).

Een heel boeiend en nuttig boek dat een groot publiek veel goeds kan bieden. Boeken lezen kan je (kijk op het) leven veranderen.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De comfortcrisis : maakt de zoektocht naar geluk ons gelukkiger? : over dopamine, emoties & transformatie
Titel:
De comfortcrisis : maakt de zoektocht naar geluk ons gelukkiger? : over dopamine, emoties & transformatie
Auteur:
Tom De Prest
# pagina's:
219 p. : ill.
Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
ISBN:
9789464778489
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Dopamine, Geluk, Emoties
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips