Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Zonnebloemwarm.

11 november 2021

Bucketlist vol geluk. Door: Rachael Lippincott.

De auteur van Vijf stappen van jou heeft haar eerste soloboek uit, én wat voor één. Net als Vijf stappen is dit een aangrijpend, verslavend boek met hoofdpersonages die van het papier spatten en direct helemaal je hart veroveren.

In deze Bucketlist volgen we Emily wiens moeder 3 jaar geleden is gestorven. Samen hadden ze altijd veel geluk en durfden ze alles aan. Tot Emily’s moeder sterft en alles verandert.

Als het verhaal begint zit Emily in een dieptepunt in haar af/aan relatie met haar vriendje Matt en zet haar vader hun huis te koop; kortom haar zomervakantie ziet er ellendig uit. Maar dan duikt Blake op, vindt ze een bucketlist van haar moeder van toen die net zo oud was al zij en volgt er een heel andere zomer dan ze ooit had durven dromen. Denk: naaktzwemmen, van een klif duiken, iets eten dat je nog nooit gegeten hebt en zo veel meer.

Lippincott schrijft aanstekelijk, de dialogen lijken uit het leven gegrepen, haar personages sprankelen. En al ben ik 25 jaar ouder dan Emily en Blake, toch leefde ik enorm met hen mee. Ik duimde voor hen, duizelde toen ze op de klif stonden, wou ook het geheime ingrediënt van de chocoladekoekjes weten, en zat soms aanmoedigingen tegen het boek te schreeuwen (in mijn hoofd als ik in het bijzijn van anderen was ;)).

Bucketlist vol geluk is een warm feelgood, queer, coming of age verhaal. Met diepgang, herkenbaarheid en lekkere zwijmelmomenten. Ik kijk al uit naar Rachael’s volgende soloboek!

Synopsis

De moeder van Emily (17) overleed drie jaar geleden en Emily worstelt nog steeds met dit verlies. Als ze met haar vriendin Blake de bucketlist van haar moeder vindt, besluiten ze samen die lijst af te werken. Gedurende deze reis doet Emily een aantal belangrijke ontdekkingen over zichzelf. Vanaf ca. 15 jaar.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Bucketlist vol geluk
Titel:
Bucketlist vol geluk
Auteur:
Rachael Lippincott
# pagina's:
276 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Volt
ISBN:
9789021430508
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Lesbische vrouwen
Aanbevolen voor:
Grappig,
Kleurrijk,
Verleidelijk
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips