Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Stilleven

18 oktober 2022

Brandingen. Door: Paul Verrept.

Brandingen is een dun, klein boekje over grote thema’s: liefde, eenzaamheid, verlangen en de brandend actuele vluchtelingenproblematiek.

In amper 83 pagina’s schetst Verrept een intieme wereld aan zee. Het verhaal begint heel idyllisch: de liefde is onuitgesproken tastbaar aanwezig terwijl de branding op de achtergrond weerklinkt. Tot er lichamen aanspoelen op het strand en alles in een ander licht komt te staan.

We kijken eerst door de ogen van de vrouw; in de tweede helft van het boekje is de man de verteller. Dat maakt dat we twee heel verschillende blikken op een zelfde situatie krijgen. Het toont ons dat de onuitgesproken liefde wel zou varen bij iets meer communicatie…

Brandingen is een soort van poëtisch stilleven. Er gebeurt niet veel en toch verandert alles. Een klein verhaal dat je traag moet consumeren.

Synopsis

Een man en een vrouw leven in harmonie in een huis in de duinen, maar wanneer er op een ochtend op het strand lichamen zijn aangespoeld, brengt dat een barst in hun relatie teweeg,

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Brandingen
Titel:
Brandingen
Auteur:
Paul Verrept
# pagina's:
83 p.
Genre:
Novellen
Uitgeverij:
Koppernik
ISBN:
9789083135175
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Man-vrouwrelatie
Aanbevolen voor:
Aangrijpend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips