Liana Eelen
Leestip van Liana Eelen
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd.

Humor, drama en gestolen creditcards

30 oktober 2022

Als er één ding is wat Lisa van Campenhout goed kan, dan is het wel een boek schrijven over een hoofdpersonage dat op het eerste gezicht niet erg sympathiek is, maar waar je je na een tijdje toch medeleven mee krijgt.

In Bijna echt lezen we over Brenda die zich na een mislukte bijeenkomst van een studentenvereniging besluit om zich voor te doen als de rijke Aurélie uit Parijs. Ze bouwt een Instagramaccount op, leert andere influencers kennen en om haar nieuwe levensstijl te bekostigen steelt ze voortdurend creditcards. Op een bepaald moment begint ze dreigberichten te krijgen die haar ideale leventje wel eens op z'n kop kunnen zetten.

Bijna echt is een boek vol humor en drama dat je even de echte wereld doet vergeten. Naast dat het een heerlijk ontspannend boek is om te lezen, zet het ook de "ideale" wereld van influencers te kijk.

Synopsis

Brenda (18, ik-persoon) is net begonnen aan haar studie in Amsterdam. Als ze bij toeval haar Instagram-idolen ontmoet, wil ze indruk maken en doet ze zich voor als de schatrijke, half Franse Aurélie. Kan ze haar verzonnen identiteit volhouden? Vanaf ca. 15 jaar.

Liana Eelen
Leestip van Liana Eelen
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd.

Bijna echt
Titel:
Bijna echt
Auteur:
Lisa Van Campenhout
# pagina's:
341 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Blossom Books
ISBN:
9789463491990
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Identiteitsfraude, Sociale media, Vriendschap, Leugens
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Sensationeel,
Tijdloos
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips