Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

MMM!

25 mei 2021

Bakken met zuurdesem. Technieken en creatieve broodrecepten uit de wereldkeuken. Door Bryan Ford.

Bryan Ford, u misschien beter bekend onder zijn Instagramnaam @artisanbryan, wil iedereen enthousiast maken om thuis zelf (zuurdesem)brood te bakken, en daar slaagt hij wonderwel in.

Zijn Hondurese roots, zijn passie voor de Latijns-Amerikaanse cultuur én zijn jeugd in New Orleans (met een tortilla hondureña bakkende moeder) maken hem tot een originele, enthousiaste, meeslepende bakker, Instagrammer én boekenschrijver.

Bakken met zuurdesem is naast een klassieke zuurdesem-bijbel (hij leert je stap voor stap alles over het maken van je eigen starter, je desem onderhouden, welke bloemsoorten je kan gebruiken,…) ook een geweldig goesting-gevend kookboek vol wereldse recepten waarvan je gaat watertanden (zoals cubaanse muffins, pão de queijo of monkey bread met pecanpraline). De iets traditionelere recepten (zoals focaccia, volkorenbrood of rustiekbrood) komen ook aan bod.

Ford heeft een klassieker en een vernieuwende bijbel in één geschreven. Met daarin telkens de nadruk op het plezier van het bakken en niet op het (visueel) perfecte brood. Als het maar lekker is en zin geeft in meer, meer bakken én smullen. Mijn handen jeuken om zelf aan de slag te gaan. Oh wat hou ik van enthousiasmerende mensen die hun passie graag met anderen delen!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Bakken met zuurdesem : technieken en creatieve broodrecepten uit de wereldkeuken
Titel:
Bakken met zuurdesem : technieken en creatieve broodrecepten uit de wereldkeuken
Auteur:
Bryan Ford
# pagina's:
159 p. : ill.
Uitgeverij:
Manteau
ISBN:
9789022337769
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Brood
Aanbevolen voor:
Inspirerend,
Werelds
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips