Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Heen en weer

5 december 2021

Appels vallen niet. Door: Liane Moriarty.

Bij Liane weet je wat je kan verwachten. Het knappe is dat ze het ook elke keer opnieuw waarmaakt. Haar verhalen kluisteren je aan je boek, haar personages komen op het papier tot leven en haar dialogen knetteren vol levenslust. Dat mag je ook vrij letterlijk nemen; Appels vallen niet wordt momenteel tot een serie gemaakt. Daar ben ik als fan van Big little lies (het boek én de serie) heel blij om!

In dit boek maken we kennis met de Delaneys: moeder Joy, vader Stan en hun 4 (volwassenen) kinderen. De ouders verkochten nog maar net hun eigen bedrijf (een tennisschool) om te genieten van hun oude dag tot dat Joy verdwijnt. De vraagt rijst al snel of de mysterieuze Savannah die vorig jaar bij hen op de stoep stond daar iets mee te maken heeft en of alles wel zo koek en ei was tussen Joy en Stan als het voor de buitenwereld leek.

Wat er dan volgt is een spannende afwisseling van heden en verleden, we kijken mee in het leven van elk van de kinderen, we horen het geroddel van de buren en de verhalen van bij de kapper. Elk sprankeltje informatie brengt de politie, en ons lezers, een tikkeltje dichter bij de waarheid. Of net niet? En als je denkt dat je nu wel weet wat er gebeurd is volgt er nog een mokerslag…

Moriarty heeft het talent om mensen van vlees en bloed, zinderend van woede, verlangen, wrok, spijt, angst, verliefdheid en nog zo veel meer emoties (een warboel, net als u en ik vanbinnen) in een ongelooflijk spannend verhaal neer te zetten, en dat met een super vlotte pen op het papier te krijgen. Het alledaagse leven maar dan net even anders. Hopelijk.

Eén waarschuwing: begin enkel aan dit boek als u tijd hebt om het in één ruk uit te lezen! Het is gigantisch verslavend.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Appels vallen niet
Titel:
Appels vallen niet
Auteur:
Liane Moriarty
# pagina's:
560 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN:
9789400514447
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Gezin
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips