Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Sprookje

18 mei 2022

als de Hemel ruimte genoeg heeft. Door: Splinter Chabot.

Confettiregen was een fleurig, kleurrijk boek; qua cover en inhoud. als de hemel ruimte genoeg heeft is een veel donkerder boek, dat zie je ook aan de grijze cover.

570 pagina’s lang ga je mee op reis met de vrienden Magnus en Elias. Ze trekken door: het Dorp, het Bos, het Klooster,… met als einddoel de Berg. Zoals u kunt vermoeden is het een soort van sprookjesachtig verhaal, maar dan wel een lang sprookje. Dat is ook een klein minpuntje: het verhaal had misschien wel iets korter gekund. Chabot schrijft zwierig, met veel originele metaforen en vergelijkingen, en hij herhaalt vaak dingen. Dat maakt het soms sprookjesachtiger en poëtischer maar soms ook langdradiger.

als de Hemel ruimte genoeg heeft is een magisch verhaal, een ode aan de vriendschap, een pleidooi om het kind in jezelf te blijven omarmen. Daarnaast is het ook een boek dat aantoont dat iedereen toch echt zichzelf moet redden, dat vriendschap en liefde een warm bad zijn maar geen wondermiddel. Je kan nooit echt in iemand anders hoofd kijken…

Benieuwd wat Splinter Chabot ons in de toekomst nog gaat brengen…

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Als de Hemel genoeg ruimte heeft
Titel:
Als de Hemel genoeg ruimte heeft
Auteur:
Splinter Chabot
# pagina's:
569 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Uitgeverij Podium
ISBN:
9789463811262
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vriendschap, Eenzaamheid, Verlangens, Vrijheid
Aanbevolen voor:
Wonderlijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips