Liever lui(steren) dan moe(ten lezen)

27 oktober 2020

Lezen kan soms een hele opgave zijn. Je kroost wil graag nog naar een verhaaltje luisteren, maar jouw enthousiasme is een beetje op na een drukke dag. Of lezen is voor jou net een beetje moeilijker omdat de letters weleens durven te dansen. Gelukkig zijn er dan luisterboeken die redding bieden. Stadslezer Evi van Overveld zet enkele pareltjes op een rij.

Heerlijke hoorspelen

Het Geluidshuis is meester in het maken van luisterboeken of beter Heerlijke Hoorspelen. Nummer 16 in de reeks vertelt het bloedstollende verhaal van Dracula. Deze oppervampier toont zich trouwens van zijn vriendelijkste kant. Hij steunt immers de inzamelingen van Rode Kruis Vlaanderen. Check daarvoor rodekruis.be/bloed. En voor het extra duwtje in de rug is er een leuke wedstrijd: https://www.rodekruis.be/wedstrijd-heerlijk-hoorspel-dracula/


Kabouter Korsakov

Nog van Het Geluidshuis zijn de verhalen rond Kabouter Korsakov. Een reeks luisterboeken voor avonturiers vanaf 4 jaar. Intussen verscheen het zesde en daarmee het laatste boek over de olijke kabouter die in de mensenwereld terechtkwam. Kabouter Korsakov is het ideale zoethoudertje voor iets langere autoritten of om voor te lezen op druilerige dagen of voor het slapengaan.

De sprookjeshuwelijken

Nieuw aan het luisterboekenfirmament is de reeks De Sprookjeshuwelijken. De uitleg van het concept kan je afleiden uit de naam. Twee sprookjes worden met elkaar verweven tot een verrassend resultaat.

In 2019 verscheen deel 1. Daarin ontmoeten Buffalo Bill en de kleine zeemeermin elkaar. In deel twee heeft Ali Baba iets met de zeven dwergen. Daarvoor is het nog wachten tot begin november.

Extra handig is dat deze luisterboeken werken met een QR-code. Want dragers die nog CD’s afspelen zijn schaars geworden.

Meer getrouwde sprookjes vind je op www.sprookjeshuwelijken.be


Audioplatformen

Naast deze geweldige luisterboekenreeksen zijn er ook enkele platformen die op tijd en stond audioversies van bestaande boeken beschikbaar maken.

Storytel

https://www.storytel.com/nl/nl/

Daisy |Luisterpuntbibliotheek

https://www.luisterpuntbibliotheek.be/nl/kids/daisy