Boekbloggers - vijf instagramaccounts die je zeker moet volgen

1 december 2020

Door Instagram scrollen, het is dezer dagen een bezigheid op zich. Ben jij een fervent Instagram-feedscroller? Lees dan zeker verder, want stadslezer Louise De Vliegere zet voor jullie haar favoriete boekbloggers op een willekeurig rijtje.

Lauranne Leest

Fantasy, waargebeurd en hier en daar ook een graphic novel, dat zijn de onderwerpen die je terugvindt op Lauranne Leest, de Instagrampagina en blog van de 25-jarige sociaal werkster Lauranne uit Lievegem. Ze bespreekt auteurs uit binnen- en buitenland.

Niet genoeg aan recensies en leestips? Deze booklover maakt ook vlogs! En wie dat nog niet genoeg vond, kan sinds juni genieten van de podcast Tot ziens en bedankt voor de boeken, in samenwerking met Freya. De ruimte, katten, sprookjes en dystopie zijn alvast enkele thema’s van afleveringen die je kan beluisteren via Spotify. Nog meer luisteren? Ook met audioboeken weet Lauranne raad! Bekijk zeker eens haar highlights voor inspiratie.

My book vision

Deze Française is grote fan van het werk van Agatha Christie en deelt met haar volgers de beste Engelstalige en Franstalige boeken. Via haar stories kan je meevolgen welk boek ze aan het lezen is, welke boeken ze heeft gekocht (lees: unboxing video’s!) en welke boeken nog op haar verlanglijstje staan.

De Instagramfeed van Alexia is op zich gewoon al eens een kijkje waard. Prachtige pastelkleurtjes, sfeerschepping, accessoires in het juiste thema en mooie flatlays; een echte streling voor het oog. Wedden dat je er instant zin van krijgt om een boek te pakken en lekker te beginnen lezen?

Kat’s reading ventures

De 24-jarige Kato uit Antwerpen is het gezicht achter Kat’s reading ventures, een Instagrampagina vol boekgenot, on-the-go coverfoto’s en korte reviews. Kato stelt zichzelf ieder jaar een leesdoel, zoals 40 boeken lezen binnen een jaar, en verpulvert dat vervolgens zonder veel moeite.

Haar leeservaringen deelt ze op de bijhorende WordPresspagina van @readingventures. Hier kan je ook enkele lijstjes terugvinden met de boeken die ze de afgelopen jaren verslond, inclusief het aantal sterren dat ze toekende aan elk boek via Goodreads, want ook op dat platform is deze book addict actief!

Bende van het boek

Achter het volgende initiatief staan Sara en Trees, twee dames die in het najaar van 2016 een boekenclub opstartten met enkele vriendinnen. En daar bleef het niet bij. Onder de naam Bende van het Boek startten de twee een podcast over boeken, die intussen al bestaat uit meer dan 90 (!) afleveringen, te beluisteren via Spotify en Soundcloud. Deelnemen aan de boekenclub, meedingen bij een giveaway of op zoek naar een lijstje met aanraders per thema? Rep je naar hun Instagrampagina!

Laurianne books

Laurianne Aerts (25) is lezeres en schrijfster, en deelt haar avonturen graag met meer dan 7500 volgers via haar account @lauriannebooks. Haar stijl is vooral typerend vanwege de sfeerschepping met schaduw, props en een korrelige filter.

Korte recensies – inclusief sterrenbeoordeling – in de taal van het boek zijn te lezen als bijschrift bij de foto’s, afgewisseld met enkele giveaways, aankondigingen en heel wat interactie met zowel liefhebbers als critici. En oh ja: ook reels, een nieuwe feature waarmee je korte video’s maakt, kan je terugvinden op Lauriannes Instagramaccount!

Dit artikel werd geschreven door stadslezer Louise De Vliegere.

Dit artikel verscheen eind vorig jaar in het studentenblad Dwars.