Hilde Umans
Leestip van Hilde Umans
Een heerlijke verslaving...

Zonder titel, Erna Sassen met illustraties van Martijn van der Linden

28 augustus 2023

Joshua komt in een nieuwe klas terecht en worstel met zijn verdriet, ontgoocheling en frustratie over zijn beste vriendin Zivan die met haar familie terug naar Irak is vertrokken, daar uitgehuwelijkt aan haar neef en met wie hij geen contact meer mag hebben. Hij reageert zijn gevoelens af in zijn schetsboek. En geraakt toch bevriend met Sergio en Dylan, twee totaal andere karakters.

Wat een geweldig knap geschreven verhaal, eerlijk, humoristisch, ontroerend, fantastisch, een treffend beeld van de leefwereld van jongeren met prachtige, gevoelige illustraties van Martijn van der Linden. Wat een samenspel, en voor mij een echte ontdekking van een auteur voor YA.

Synopsis

Joshua (15) moet van 2 havo naar 3 vmbo. Hij mist zijn liefste vriendin Zivan (15) verschrikkelijk. Zij is gedwongen naar Irak teruggekeerd. Bovendien zijn Joshua’s ouders net gescheiden en moet hij wennen aan zijn heftige nieuwe klasgenoten. Gelukkig kan hij zijn emoties kwijt in het tekenen. Deels waargebeurd verhaal. Vanaf ca. 15 jaar.

Hilde Umans
Leestip van Hilde Umans
Een heerlijke verslaving...

Zonder titel
Titel:
Zonder titel
Auteur:
Erna Sassen
# pagina's:
253 p. : ill.
Uitgeverij:
Leopold
ISBN:
9789025880958
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Ontheemden, Vluchtelingen, Adolescentie, Vriendschap
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Adembenemend,
Beeldschoon
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips