Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Liefde is liefde

16 november 2020

Zomerburen. Door Rianne Robben.

Als je een Blossomboek in je handen hebt dan weet je dat je goed zit. Blossom boeken zijn goede boeken; al ziet de cover er in dit geval wat braaf uit en speelt het verhaal zich ‘maar’ in Drenthe af.

Zomerburen is een boek dat gaat over de letter B in LHBTQIAP+ (Wie niet weet waar deze letters voor staan: lees dit boek. Of zoek het op.). Daarnaast is het ook gewoon een tof, meeslepend coming of age verhaal over jezelf ontdekken, keuzes maken, twijfelen en een romantische zomerliefde op het Drenthese platteland.

Olivia staat op de drempel van volwassenheid als haar vriendje Niels het uitmaakt en naar Australië vertrekt. In een opwelling neemt Olivia de trein naar haar grootouders, waar haar buurmeisje Ilse haar probeert op te vrolijken.

Het boek zit vol nuttige (en iets minder nuttige) feitjes, daarnaast staat er ook veel informatie in over LHBTQIAP+ (achteraan vind je ook nog een lijst met nuttige adressen en sites, voor Nederland én België). Die info wordt niet op een saaie manier gebracht maar komt aan bod omdat een aantal hoofdpersonen feiten-gek zijn; goed gevonden.

Seksualiteit, geaardheid; dat zijn dingen waar je over mag twijfelen, over moet praten, trots op moet zijn, of je nu 16 of 56 bent. Wil je er niet over praten dan is dat ook oké, dan vind je het misschien net fijn om er een boek over te lezen. Zeker met zulke toffe hoofdpersonen als Olivia en Ilse.

Elk boek dat een niet-hetero hoofdpersonage heeft is een goed boek. Zomerburen is een bijzonder goede aanrader. Bedankt Rianne voor dit empowerende boek!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Zomerburen
Titel:
Zomerburen
Auteur:
Rianne Robben
# pagina's:
236 p.
Uitgeverij:
Blossom Books
ISBN:
9789463492027
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verliefdheid
Aanbevolen voor:
Verleidelijk
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips