Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Onheilspellend & meeslepend

4 oktober 2022

Genre: thriller/griezel ***

Als Lennart in de herfst van 1992 het bos in trekt op zoek naar paddenstoelen botst hij daar op een slordig gedolven minigrafje met daarin een stervende zuigeling. Hij redt het baby'tje en neemt haar mee naar huis. Deze gebeurtenis brengt zijn leven en dat van zijn vrouw Laila stevig in de war; want wat nu, hoe gaan ze dit nu verder aanpakken? Als blijkt dat het baby'tje een gave heeft, besluit Lennart dat ze het kind moeten houden. Stiekem. Het kleine meisje groeit op in bizarre omstandigheden en compleet geïsoleerd van de buitenwereld...

Voila, summiere introductie maar meer wil ik er eigenlijk niet over kwijt: laat je gewoon meevoeren door dit angstaanjagende verhaal!

Al vanaf de eerste pagina werd ik meegezogen, de filmische schrijfstijl en het intrigerend en duister sfeertje beviel me helemaal. John Ajvide Lindqvist wordt wel eens de Zweedse Stephen King genoemd en alhoewel ik nog nooit een boek van Stephen King heb gelezen (klein schaampje, maar ik maak er binnenkort werk van!) zegt dat toch al wel iets. Het boek is goed geschreven, erg meeslepend en onheilspellend. Naar het einde van het boek toe vind ik het verhaal iets minder sterk, maar het blijft in mijn opinie zeker de moeite.

Synopsis

Een Zweedse musicus vindt een net overleden baby, reanimeert haar en laat haar tegen de zin van zijn vrouw opgroeien in de kelder van hun huis.

Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Wolfskinderen
Titel:
Wolfskinderen
Auteur:
John Ajvide Lindqvist
# pagina's:
495 p.
Uitgeverij:
Signatuur
ISBN:
9789056724313
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Bloedstollend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips