Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Leuk tussendoortje

17 augustus 2022

Genre: geschiedenis ***

De schrijver gebruikt onderbouwde theorieën en gesprekken met specialisten om gefundeerde speculaties te doen over wie de eerste mens was die... Je komt onder andere te weten wat de allereerste uitvinding ooit was (en dit is vrij verrassend!), wie het eerste bier maakte, het eerste kunstwerk, voertuig, enz.
Cassidy doet dit op een heel toegankelijke en speelse manier door telkens elke 'uitvinder' te situeren in plaats (adhv een landkaartje) en tijd (tijdslijn wordt voorgesteld door een klok). Bovendien wordt de persoon in kwestie ook beschreven; er wordt uitgelegd waarom het gaat om een man of vrouw, krijgt een naam en de leefomstandigheden worden toegelicht. De uiteindelijke (verstrekkende) gevolgen van die uitvinding worden ook onder de loep genomen.

Aanvankelijk sprak de titel me niet aan (maar de ondertitel dan weer wel) en twijfelde ik dus om het boek mee te nemen uit de bib. De eerste oester eten leek mij niet 1 van de belangrijkste ontdekkingen ooit, maar het verhaal erachter bleek wel interessant te zijn en het omvat veel meer dan een 'stomme' oester - zo was het Oestermeisje ook de eerste astronoom!

Toch content dus dat ik het boekje gelezen heb, voor mij geen 5 sterren maar wel een verdiende 3 - omdat ik er iets van opgestoken heb (enkele leuke verrassingen) en de speelse vlotte schrijfstijl.

Een tussendoortje, 't smaakte me beter dan verwacht.Synopsis

Geschiedenis van de mensheid aan de hand van belangrijke ontdekkingen.

Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Wie at de eerste oester? : het ware verhaal van de mensen achter de belangrijkste ontdekkingen ooit
Titel:
Wie at de eerste oester? : het ware verhaal van de mensen achter de belangrijkste ontdekkingen ooit
Auteur:
Cody Cassidy
# pagina's:
236 p. : ill.
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044646320
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Uitvindingen, Geschiedenis, Weetjes
Aanbevolen voor:
Wonderlijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips