Els Wyninckx
Leestip van Els Wyninckx
Nog ééntje om het af te leren?

Wachten op Bojangles

19 april 2020

Een jongetje leidt een leven als een sprookje met zijn ouders in een ruim Parijs appartement. Feesten, diners, bals, salons, rare huisdieren ... ze leven alsof de moderne wereld niet bestaat. De motor van dit sprookjesleven is zijn moeder, voor wie niets te dol of te vreemd is. Zijn vader zorgt ervoor dat alles wat zij bedenkt, werkelijkheid wordt. Voor het jongetje komt hun liefde samen in "Mr. Bojangles', het lied van Nina Simone, waarop zijn vader en moeder het liefst de hele dag door dansen.
Het jongetje beseft echter stilletjes aan dat zijn moeder anders is dan andere mensen, en dat zijn vader uit liefde voor haar aan haar grillen toegeeft. Het leven met haar wordt zo moeilijk dat zij moet worden opgenomen. In de inrichting kwijnt ze weg, en vader en zoon besluiten haar te ontvoeren om ervoor te zorgen dat het feest kan doorgaan, koste wat kost. Maar het onvermijdelijke laat zich niet voorkomen.

Te lezen terwijl je luistert naar 'Mr Bojangles' van Nina Simone

https://www.youtube.com/watch?v=u4jBSc1uxx8

Synopsis

Een jongeman vertelt op verbaasde toon het verhaal van het extravagante en gepassioneerde huwelijk van zijn ouders, maar schijn bedriegt.

Els Wyninckx
Leestip van Els Wyninckx
Nog ééntje om het af te leren?

Wachten op Bojangles
Titel:
Wachten op Bojangles
Auteur:
Olivier Bourdeaut
# pagina's:
143 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Wereldbibliotheek
ISBN:
9789028426719
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Kinderwereld (vertelperspectief)
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Subtiel,
Wonderlijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips