Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Kunst

20 december 2021

Vrouw doet dit, dat- Door: Sytske Frederika van Koeveringe.

Hoe beter een boek, hoe moeilijker het is om een recensie te schrijven die dit boek eer aan doet. Sytske veroverde mijn hart met Dag nacht licht toch. Nu had ze mijn hart al; ze gooide er mee, gaf er kusjes op, masseerde het, stak er wat messen in, trapte er af en toe eens tegen, omhulde het met warmte en liet het huilen. Ze kroop onder mijn huid, reguleerde mijn adem, hield mijn hoofd gegijzeld; of ik nu las of niet.

Afgelopen jaar las ik meer dan 200 boeken. Vrouw doet dit, dat- haalt op haar sloffen mijn top 10. 200 Boeken op een jaar wil ook zeggen dat ik niet enkel veel lees maar ook snel. Over dit boek deed ik 6 dagen. Zes hele dagen! (Heel mijn schema overhoop;)) Niet omdat het een dik boek is of een saai of een moeilijk. Nee; omdat het zo goed is. Ik onderlijnde zinnen, haalde hele pagina’s aan, werd onbedwingbaar aangetrokken door mijn eigen dagboek (schrijf-noodzaak), wou dingen direct herlezen, moest ze even laten bezinken, wou ze met mijn partner bespreken,…

Vrouw doet dit, dat- is een hoodkussenboek, een nachtkastjes-must-have. Je moet het dicht in de buurt hebben, zelfs al heb je het uit. Omdat het vol wijsheid staat, vol waarheid zit, troost biedt, aan het denken zet. Je leest het ook niet enkel met je ogen en hoofd, ook met je hart en buik en huid en ganse lichaam. Je absorbeert het met je poriën, op een niet te controleren manier dringt het je bestaan binnen. Dus laat het op je nachtkastje liggen, grijp het op gezette tijden ter hand en laat het de rest van de tijd zijn bevrijdende rol spelen.

Dit is geen boek, dit is een kunstwerk.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Vrouw doet dit, dat -
Titel:
Vrouw doet dit, dat -
Auteur:
Sytske Frederika Van Koeveringe
# pagina's:
317 p.
Genre:
Dagboeken
Uitgeverij:
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN:
9789025471736
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Borstkanker
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Adembenemend,
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips