Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Hartverwarmend!

12 december 2022

Deze winter. Een Heartstopper-novelle. Door: Alice Oseman.

Ik ga ervan uit dat iedereen de Heartstopper-reeks kent, de boeken bedoel ik hé. Naast die geweldige reeks in vier delen over Nick en Charlie verschijnen er geregeld geweldige extra’s: een paar maanden geleden Het jaarboek en nu deze ontroerende novelle. Supertof voor de fans van de reeks maar ook leuk voor mensen die Nick en Charlie nog niet kennen (als die al bestaan).

Deze winter is een boekje dat je in één ruk uitleest. Een honderdtal pagina’s, opgeleukt met de toffe tekeningen waardoor Oseman zo geliefd is geworden. Vooraan staat een trigger warning in verband met: geestelijke gezondheid, eetstoornissen en zelfverwonding. Die waarschuwing is niet enkel noodzakelijk, ze toont ook aan waarom de verhalen van Alice Oseman zo goed zijn; ze gaan ergens over. Over moeilijk bespreekbare onderwerpen, taboes, onwetende opvattingen,…Young adult boeken hebben dat wel vaker; dat zij een voortrekkersrol spelen. Oseman is daarin de queen!

Daarnaast heeft ze een gouden teken- en schrijfpen, is ze grappig én romantisch, activistisch op een indirecte manier én helemaal van nu. Ik hou van Nick en Charlie maar nog meer van Alice! Lees zeker ook haar andere boeken (zoals Liefdeloos).

Zoek je nog wat troost of afleiding in deze donkere, drukke, stressy dagen? Heb je behoefte aan warmte en gezelligheid? Duik dan in Deze winter, als in een warm, zacht, donzig bed.

Synopsis

Roman over de relaties binnen een gezin in ongemakkelijke situaties. De oudste zoon is gay en heeft een eetstoornis. Vanaf ca. 12 jaar.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

This winter : a Heartstopper novella / tekst en illustraties Alice Oseman
Titel:
This winter : a Heartstopper novella / tekst en illustraties Alice Oseman
Auteur:
Alice Oseman
# pagina's:
101, [42] p. : ill.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
HarperCollins Children's Books
ISBN:
9780008412937
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Familie
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Slim,
Verleidelijk
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips