Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Verschuilt het eeuwige leven zich in de jungle? Meeslepend en onheilspellend verhaal.

28 januari 2024

Ik weet niet goed onder welk genre dit boek valt: science fiction, historische fictie, fantasy... een beetje van dat alles denk ik. Na enige twijfel toch **** (ipv ***)

Midden 20ste eeuw trekt Dr. Perina eropuit naar een Micronesisch eiland om een verloren gewaande stam te onderzoeken die het 'eeuwige leven' zou hebben. Hij vindt de stam en botst er tevens ook op zonderlinge figuren die in bomen lijken te leven. Maar er is nog meer, Perina meent ontdekt te hebben wat hen het eeuwige leven geeft: het eten van een bepaalde soort schildpadden. Hij grijpt zijn kans, doodt zo'n dier en smokkelt dit vlees vervolgens terug naar Amerika. Daar wacht hem fame & (mis)fortune...?

De sfeer van het boek - mysterieus en ook wel ietwat akelig - had me vooral te pakken. Bovendien ook erg knap hoe je als lezer continu blijft twijfelen, wat kan je geloven van wat Perina beweerde?

Het is geen super toegankelijk boek, ik kan me voorstellen dat lezers afhaken owv de verslagvorm waarin het verhaal is geschreven: een ietwat formele en stijvere schrijfwijze. Dit geeft een andere leeservaring natuurlijk, doch geheel passend in het verhaal en de tijdsgeest van het boek vond ik. Het is origineel, meeslepend en intelligent geschreven, echt de moeite naar mijn mening. Het boek blijft nazinderen.

Niet geschikt voor mensen die luchtige en ontspannende lectuur willen!

Krachtig debuut!

Tine Dew
Leestip van Tine Dew

The people in the trees
Titel:
The people in the trees
Auteur:
Hanya Yanagihara
# pagina's:
1 digitaal bestand
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Pan Macmillan
ISBN:
9781509892990
Materiaal:
E-boek
Onderwerp:
Wetenschappelijk onderzoek, Ethiek, Micronesië, Sterfelijkheid en onsterfelijkheid
Aanbevolen voor:
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips