Tine Dew
Leestip van Tine Dew

atypische science fiction

16 augustus 2023

***

Te lezen in het Nederlands onder de titel: 'het boek van wonderlijke nieuwe dingen'

Dominee Peter wordt uitgezonden naar de verre planeet Oasis en dit op vraag van de aliens die de planeet bevolken, zij willen namelijk meer weten over de Bijbel. Klinkt absurd en dat is eigenlijk ook, maar toch slaagt de schrijver erin je mee te trekken in dit vreemde verhaal.

De predikant probeert zich aan te passen aan zijn nieuwe leven, de omgeving en bovenal tracht hij de vreemde wezens te begrijpen - communiceren met hen blijkt nog niet zo simpel. Ook de communicatie tussen Peter en z'n vrouw Beatrice die achter blijft op aarde loopt moeizaam. Sinds zijn vertrek dreigt er op aarde van alles mis te lopen.
(ik hou het bewust een beetje vaag, want ik wil niet te veel verklappen)

Het is een lijvig boek (500+ bladzijden), maar leest heel vlot - ik las de originele Engelse versie, dus ik kan me niet echt uitspreken over de Nederlandse uitgave.

Ik heb niets met de Bijbel of wat dan ook, dus ik verwachtte niet al te veel van dit boek en uiteindelijk ben ik dus toch wel aangenaam verrast. Het verhaal doet niet erg science fiction aan, dus laat je zeker niet afschrikken als dit niet echt een genre is dat je ligt. Gewoon een kans geven zou ik zeggen, ik vond het wel bijzonder.

Synopsis

Een predikant vertrekt via de mysterieuze organisatie USIC op verzoek van de plaatselijke bevolking als zendeling naar de planeet Oasis.

Tine Dew
Leestip van Tine Dew

The book of strange new things
Titel:
The book of strange new things
Auteur:
Michel Faber
# pagina's:
585 p.
Uitgeverij:
Canongate
ISBN:
9781782114086
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Godsdienst, Relaties
Aanbevolen voor:
Wonderlijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips