Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Een zeer sterke jeugdreeks die meer bekendheid mag genieten

25 augustus 2021

Ik begon dit jaar de Bartimaeustrilogie te lezen op aanraden van mijn man. Hij had deze boeken als tiener cadeau gekregen nadat hij Harry Potter had gelezen en was vol lof over de reeks. Na net het derde boek gelezen te hebben kan ik zeker beamen dat deze serie de moeite waard is! Ik voeg ze alvast toe aan mijn favoriete ya fantasyboeken.

De Bartimaeustrilogie speelt zich af op onze wereld maar met een alternatieve geschiedenis. In dit Londen zijn namelijk magiërs aan de macht die demonen oproepen om hun klusjes voor hen te klaren. Engeland is door middel van deze magie het epicentrum van de wereld geworden.

Het verhaal wordt vanuit twee perspectieven verteld (vanaf het tweede boek komt er een derde perspectief). We volgen enerzijds Nathaniel, een jonge magiër die wraak wil nemen op een krachtige oudere magiër door zijn amulet te stelen en Bartimaeus, de demoon die Nathaniel oproept om dit te verwezenlijken.

Deze boeken zitten vol intrige, avontuur en humor. De personages maken doorheen de reeks een onwaarschijnlijke groei door en ik kan je verzekeren dat je ondanks het humoristische gehalte ook veel emotionele momenten zal beleven. Aan te bevelen voor zowel jongeren als volwassenen!

Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

The amulet of Samarkand
Titel:
The amulet of Samarkand
Auteur:
Jonathan Stroud
# pagina's:
479 p.
Genre:
Fantasy
Uitgeverij:
Corgi
ISBN:
9780552562799
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Magie
Aanbevolen voor:
Betoverend,
Grappig
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 12-14 jaar

Gerelateerde leestips