Liana Eelen
Leestip van Liana Eelen
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd.

Voor fans van The Hate U Give

22 april 2020

Jade heeft een beurs gekregen om naar een witte privéschool te gaan en krijgt daarnaast ook een aanbieding om mee te doen met het Woman to Woman-programma: een mentorprogramma voor ‘risicovolle’ meisjes uit ‘risicovolle’ achterstandswijken. Ze voelt zich eerder vernederd dan dat ze blij is met de kansen die ze krijgt, want heeft ze die wel nodig? In haar vrije tijd is ze gek op het maken van collages.

Stukjes van mezelf is een aangenaam boek met een duidelijke boodschap en een interessante kijk op het leven van Jade. Daarnaast bevat het boek belangrijke thema’s zoals discriminatie, leven in armoede, vriendschap en jezelf aanvaarden zoals je bent. Je maakt kennis met Jade en met alle obstakels die ze in haar leven tegenkomt.

Het boek is een aanrader voor YA contemporary lezers en verdient evenveel bekendheid als Young Adult-klassieker The hate u give. Momenteel is het namelijk nog een onbekend pareltje in de lage landen.

Synopsis

De Afro-Amerikaanse Jade (16, ik-figuur) woont in een arme zwarte buurt, maar gaat dankzij een studiebeurs naar een dure witte privéschool. Daar loopt ze tegen racistische vooroordelen aan. Zal het haar lukken om haar eigen plek te vinden en zichzelf te zijn? Vanaf ca. 15 jaar.

Liana Eelen
Leestip van Liana Eelen
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd.

Stukjes van mezelf
Titel:
Stukjes van mezelf
Auteur:
Renée Watson
# pagina's:
302 p.
Uitgeverij:
Volt
ISBN:
9789021416885
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vriendschap
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Adembenemend,
Beeldschoon
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips