Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Weelde!

21 juni 2022

Soortenschat. Kindercanon van de natuur in de Lage Landen. Door: Geert-Jan Roebers. Illustraties: Pieter Fannes.

Wow: wat een boeiend, leerrijk, mooi boek. Ik hou van de natuur, ik leer er graag over bij, maar er een dik boek over lezen, daar heb ik de tijd niet voor. Dan wandel ik liever buiten ;)

Deze kindercanon is de ideale oplossing: op een toffe, vlotte manier leer ik snel meer dan 100 soorten kennen, die vaak in België en Nederland voorkomen. Ik ben 43, kijk graag rond als ik ga wandelen en toch ken ik (nog) niet veel soorten. Ik kende bijvoorbeeld nog niet het verschil tussen een meerkoet en een waterhoen. U wel? Het boek bevat per soort ook een grappig ezelsbruggetje (in het geval van de meerkoet is het: koe).

Je maakt niet alleen kennis met vogels maar ook met bomen, grassen, insecten, mossen, granen, bloemen, zoogdieren en zo veel meer. Er is ook aandacht voor soorten waarmee je jouw vondst kan verwarren, tips waar je ze kan vinden, een tekening van verschillende versies (bomen met bladeren in de zomer, zonder in de winter of man-vrouw). Kortom: alles wat je wil weten en nog zo veel meer.

Een pareltje voor jong én oud. Een boek om te koesteren en jarenlang te blijven raadplegen. Mooi om te zien mede dankzij de prachtige tekeningen van Fannes en boeiend om te lezen. Een aanrader!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Soortenschat : kindercanon van de natuur in de Lage Landen
Titel:
Soortenschat : kindercanon van de natuur in de Lage Landen
Auteur:
Geert-Jan Roebers
# pagina's:
152 p. : ill.
Uitgeverij:
Gottmer
ISBN:
9789025773632
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Planten, Natuur, Dieren
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 9-11 jaar

Gerelateerde leestips