André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

knap verbonden met de realiteit van vandaag.

30 augustus 2023

Jos Pierreux heeft met zijn nieuwste werk ‘Rijke mensen sterven niet’ een thriller afgeleverd waar zowel het ingenieuze verhaal als de boeiende thrillerelementen in doorwegen. De auteur confronteert zijn lezers met een verhaal waarin vele actuele thema’s aan bod komen en de stad Knokke-Heist haast als een personage wordt neergezet.

In de Ieperstraat wordt het lichaam van een dode migrant gevonden. Aanvankelijk wordt gedacht dat het slachtoffer, de Albanees Florian Lipa, overleden is door een ongelukkige val. Wat wel een vreemde indruk op de politie maakt is dat de dode een foto in zijn hand geklemd heeft, een foto waarop een vrouw en een kind staan. Op de achterkant van de foto staat: ‘Rijke mensen sterven niet.’ De politie van de badstad krijgt nu al te maken met inbraken en vandalenstreken en daarom wil ze zo snel mogelijk komaf maken met de zaak van de Albanees door ze te klasseren als ongeval. Maar de twijfel of Florian door een ongeval overleden is of hij vermoord werd doet de politie van Knokke-Heist twijfelen. Brigadier Lechamps en agente Mariëtte, die met moeite samen door een deur kunnen, worden tot hun eigen verbazing op deze zaak gezet. Ze ontdekken dat Florian niet direct een onschuldig engeltje was want het onderzoek brengt hen in contact met mensenhandel, asielzoekers en huisjesmelkerij en uitgekiend vandalisme.

Het verhaal in ‘Rijke mensen sterven niet’ is knap verbonden met de realiteit van vandaag. Jos Pierreux is een goed schrijver maar ook een rasecht verteller. Hij weet heel geloofwaardig de leef-en gedachtewereld van zijn personages weer te geven. Met Met ‘Rijke mensen sterven niet’ heeft Jos Pierreux opnieuw een bijzonder knap werk afgeleverd..

Synopsis

Een rechercheur in Knokke krijgt te maken met een dode migrant en komt in contact met mensenhandel, asielzoekers en huisjesmelkerij.

André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Rijke mensen sterven niet : thriller
Titel:
Rijke mensen sterven niet : thriller
Auteur:
Jos Pierreux
# pagina's:
319 p.
Genre:
Romans ,
Detectives
Uitgeverij:
Uitgeverij Vrijdag
ISBN:
9789464341904
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Boeiend,
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips