Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Boeiend!

28 februari 2024

Natuurlijk door de menopauze. Door: Anntje Peeters.

Ik ben 44, te jong voor de menopauze maar oud genoeg voor de perimenopauze, iets waar je vroeger nooit over hoorde maar waar gelukkig meer en meer aandacht voor komt. Ook in dit boek. Naast de perimenopauze zo goed mogelijk doorkomen is het ook heel belangrijk om je lichaam passend voor te bereiden op de menopauze zelf - om die met zo min mogelijk ongemak te beleven. Met dit alles helpt dit boek je.

Zelf ben ik er nog niet uit of ik ooit hormonen zou overwegen of niet. Ik weet wél al dat ik sowieso eerst wil proberen alles zo natuurlijk mogelijk aan te pakken. Peeters geeft heel goede, boeiende informatie over planten en kruiden die kunnen helpen (met toffe recepten) maar legt ook uit hoe belangrijk een gezonde levensstijl daarnaast is.

Gezond eten met veel vezels en eiwitten bijvoorbeeld maar ook veel drinken (water en thee, geen koffie of alcohol), genoeg bewegen, dankbaarheid beoefenen,… Met dit boek krijg je een totaalpakket om langs verschillende wegen je lichaam te helpen en ondersteunen. Een boek dat de nadruk legt op je eigen kracht; mooi vind ik dat.

Anntje Peeters heeft me het één en ander bijgebracht dat ik nu al ga toepassen en ik ben er zeker van dat over een paar jaar dit boek mijn nieuwe bijbel gaat worden en me nog heel veel gaat helpen. Dikke merci voor dit boeiende naslagwerk Anntje!

Synopsis

Informatie over het verlichten van menopauzeklachten door middel van kruiden.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Puur natuurlijk door de menopauze : pak je klachten doeltreffend aan zonder bijwerkingen
Titel:
Puur natuurlijk door de menopauze : pak je klachten doeltreffend aan zonder bijwerkingen
Auteur:
Anntje Peeters
# pagina's:
191 p. : ill.
Uitgeverij:
Manteau
ISBN:
9789022336076
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Menopauze
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips