Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Leef!

30 juli 2020

Ongetemd leven van Glennon Doyle.

Glennons derde boek (na de bestsellers Carry on, heb lief en Carry on en leef) is een boek dat je aan tafel moet lezen. Niet enkel omdat het letterlijk een zwaar boek is maar ook omdat je continue dingen moet onderlijnen, kadertjes trekken en uitroeptekens moet plaatsen. Het staat vol wijsheid, tips, reminders, spiegels, herkenbare dingen.

Net als in haar vorige boeken is ze ongeremd openhartig, eerlijk en inspirerend. Dat één van haar beste vriendinnen Elizabeth Gilbert is verbaast me niets; beide vrouwen hebben de gave om met hart en ziel te leven, te vallen en weer op te staan. En dat allemaal, verslavend goed geschreven, met ons te delen opdat wij van hun (fouten) kunnen leren.

Waar Glennon in haar vorige boeken nog getrouwd was met haar (nu ex-) man Graig is ze ondertussen getrouwd met haar vrouw Abby. Nu ze plus veertig is is ze eindelijk volledig zichzelf (zegt ze in haar boek), ze heeft geleerd te luisteren naar haar ware innerlijke stem, het Weten, én ze heeft de moed gehad om alles te verbranden wat haar pad naar haar ware ik versperde (lees: haar huwelijk, haar hetero-zijn, de goedkeuring van velen waaronder de kerk).

Dat Weten, dat volgen van haar innerlijke stem, is iets dat haar bevrijd heeft, dat haar heeft aangezet om Ongetemd leven te schrijven met de bedoeling zo veel mogelijk vrouwen te inspireren volledig zichzelf te zijn.

Haar eerlijkheid, haar moed, haar passie, haar geloof, haar enthousiasme en waarachtigheid maken dat ze in staat is om vuurtjes aan te steken in mensen, waaronder ikzelf.

Dikke merci aan Glennon en haar gezin om hun verhaal met ons te delen opdat wij allemaal met hart en ziel, ongetemd, onszelf mogen worden!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Ongetemd leven : vind het lef om helemaal jezelf te zijn
Titel:
Ongetemd leven : vind het lef om helemaal jezelf te zijn
Auteur:
Glennon Doyle
# pagina's:
333 p.
Uitgeverij:
Kosmos
ISBN:
9789021577111
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Levenskunst
Aanbevolen voor:
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips