Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Jij kan het!

28 juni 2022

Nu het nog kan. Door: Extinction Rebellion Nederland.

Extinction Rebellion vind ik super cool. Dat is goed maar dat was ook een beetje een probleem. Ik dacht dat ze zo cool waren dat het niets voor mij was. (Op de barricades gaan staan en me laten arresteren, ik moet er niet aan denken. Hoezeer ik ook achter hun ideeën sta.) Tot ik dit boek las.

Dikke merci aan uitgeverij De Bezige Bij om dit boek klimaatneutraal én zonder winstoogmerk uit te geven. En: wat een goed idee Extinction Rebellion om dit boek te maken. Het geeft een divers beeld van wat jullie organisatie inhoudt en waarom jullie acties zo belangrijk zijn. Zoals jullie zelf zeggen ‘geeft dit boek je hoofd kennis, je hart vuur en je handen instrumenten’. En laat het niet-leden zien dat ook zij op hun manier iets kunnen beteken.

De diverse bijdragen (van rebellen en sympathisanten) zijn super boeiend. Jan Terlouw, Kate Raworth, Eva Rovers, Carson,… zijn maar een paar van de bijdragende schrijvers. Naast informatie die elk, weldenkend, mens ondertussen wel al kent leerde ik ook nog dingen bij: over het belang van inclusiviteit, eco-anxiety, speculatieve markten en zo veel meer.

Oh ja, wil je ook op een niet-heldhaftige manier je steentje bijdragen: geef dan geld én koop dit boek, ofcourse.

Synopsis

Oproep met adviezen om zowel individueel als collectief actie te ondernemen tegen de ernstige ecologische crisis waarin de Aarde verkeert.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Nu het nog kan
Titel:
Nu het nog kan
Auteur:
# pagina's:
189 p. : ill.
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403100319
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Maatschappijkritiek, Ecologie en klimaatveranderingen, Milieu
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips