Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Wervelende fantasy met flinke dosis humor & spanning

17 augustus 2022

Genre: FANTASY ***

- 1ste deel van de Nimmernacht trilogie -

Het hoofdpersonage Mia wil wraak, de moord op haar vader wreken is het enige wat telt. Als Donkerling (wat dat juist is weet ze zelf eigenlijk niet) krijgt ze steun van een mysterieuze kat die haar (letterlijk) op de voet volgt. Als ze besluit om de opleiding tot huurmoordenaar aan te vangen bij de Rode Kerk is dit het begin van een wervelend avontuur in een donkere en vijandige wereld.

Lekker dik boek dat heerlijk wegleest, Kristoffs vlotte schrijfstijl zuigt je mee in het verhaal. Het veelvuldig gebruik van lange voetnoten - die trouwens vaak hilarisch zijn - is apart, maar vond ik niet vervelend (integendeel...), al kan ik me voorstellen dat dit niet voor iedereen zo zal zijn.

Nimmernacht is een boek om van te smullen, vrij verslavend zelfs; het leest als een spannend avonturenverhaal doorspekt met veel humor en leuke beeldspraak. Kristoff creëert een donkere wereld, boordevol toffe elementen zoals de schaduwdieren, het zonnestelsel & het daarmee samenhangend geloof, personages als vleeswever en bloedspreker en nog veel meer. Het boek werd al eerder omschreven als mix tussen Harry Potter voor volwassenen & The Hunger Games...

Nimmernacht is geen diepzinnige lectuur, maar wel heel entertainend!

Synopsis

Een tienermeisje wordt op een magische moordenaarsschool opgeleid om wraak te nemen voor de dood van haar ouders; ze blijkt bijzonder getalenteerd.

Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Nimmernacht
Titel:
Nimmernacht
Auteur:
Jay Kristoff
# pagina's:
651 p. : ill.
Genre:
Romans ,
Fantasy
Uitgeverij:
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
ISBN:
9789024577224
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Grappig,
Wonderlijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips