Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Kleurrijk

13 oktober 2021

Niets is zwart. Frida en Diego. Door: Claire Berest.

De cover van dit boek is prachtig én geeft ineens al een inkijkje in het verhaal. Hoewel Frida bekend staat om haar kleurrijke schilderijen en flamboyante verschijning is er ook een donkere kant in haar leven; haar pijn en haar af-aan relatie met haar grote liefde Diego Rivera.

Twee dominante kunstenaars bij elkaar: dat geeft vonken. En die vonken geeft Berest prachtig weer in deze roman die schippert tussen dagboek-, documentaire- en filmachtig. We maken kennis met de jonge Frida die stiekem naar Diego gaat kijken als hij een muurschildering staat te maken, we zijn bij hun eerste ontmoeting, bij Frida’s busongeluk, terwijl ze schildert, huwt, scheidt én terug huwt. We blijven bij haar, tot na haar dood.

Frida vloekt, zuipt, heeft minnaars en minnaressen, ze huilt, ze lacht, ze schildert. Niets is zwart geeft een volledig beeld van Kahlo; geen gecensureerde sprookjesversie. Dat maakt dit boek beter dan de rest. Berest schrijft zoals Kahlo schildert: kleurrijk, vloeiend, zwierig, urgent en bruisend.

Fans van Frida gaan van dit boek smullen, lezers van dit boek gaan van Frida houden!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Niets is zwart : Frida en Diego
Titel:
Niets is zwart : Frida en Diego
Auteur:
Claire Berest
# pagina's:
221 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Orlando
ISBN:
9789493081987
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Kleurrijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips