Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Pink Power!

26 april 2021

Mijn schaduw is roze. Tekst en illustraties door Scott Stuart. Vertaling door Edward van de Vendel.

Wat een prachtig boek! Het begint al bij de, met roze glitters, geweldige cover. Daarna is elke pagina, tot aan de achterflap, mooi in woord en beeld. Mooi én empowerend.

Mijn schaduw is roze vertelt ons het verhaal van een jongetje dat opgroeit in een familie waarin ieders schaduw blauw is. Bij zijn vader is dat zo, en ook bij al zijn broers. Maar die van hem is roze. En hoe hard hij ook probeert dat te veranderen, het blijft zo. Op de eerste schooldag wordt pas echt duidelijk hoe anders hij is…

Dit prentenboek is een pareltje met een boodschap die vele kinderharten en die van hun families zal beroeren en ontroeren. Het toont ons dat het niet erg is om anders te zijn en dat we trouw moeten blijven aan wie we diep vanbinnen zijn. Dat alles wordt op een toffe, mooie, aanstekelijke manier prachtig vormgegeven door middel van de tekst en de tekeningen.

Stuart heeft een hartverwarmend meesterwerkje geschapen, waarvoor dank! Zo wil ik meer roze-schaduw kinderboeken zien.

Synopsis

De schaduw van zijn vader en de rest van de familie is blauw, maar die van een jongen (ik-persoon) is knalroze. Zijn schaduw houdt van pony’s, roze speelgoed en jurken dragen. Op school vindt iedereen dat maar raar. Maar daar moet hij zich volgens zijn vader niets van aantrekken. Prentenboek met dynamische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Mijn schaduw is roze
Titel:
Mijn schaduw is roze
Auteur:
Scott Stuart
# pagina's:
[32] p. : ill.
Genre:
Prentenboeken
Uitgeverij:
Pelckmans
ISBN:
9789463832908
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Anders zijn
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 3-5 jaar

Gerelateerde leestips