Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Magisch Goed!

24 juni 2021

Middernachtbibliotheek. Door Matt Haig.

Een super gehypet boek. Iedereen had het er over, de release werd uitgesteld, de hype werd groter. Met reden. Echt. Het is Matt Haig hé. Als het niet enigszins oneerbiedig zou klinken zou ik hem de nieuwste goeroe noemen. Maak hem premier van de UK!

Sinds ik Redenen om te blijven leven las ben ik dol op hem en ferm onder de indruk en dankbaar. Hij is een wijs man. Als je me niet gelooft volg hem dan snel op Instagram, dat maakt je leven ongetwijfeld mooier. Net als de Middernachtbibliotheek lezen.

Eigenlijk moest ik eerst nog een tiental andere boeken lezen van mijn stapeltje maar ik kon niet meer wachten. En ik had het nodig. Het was een lastig jaar, voor ons allemaal. Ik had extra lastige weken wegens een barst in mijn ellenboog en had behoefte aan een wereld om in te verdwijnen. Die vond ik in de Middernachtbibliotheek, tussen de pagina’s van dit geweldige, verslavende boek. Ik las het in één dag uit.

Het leest als een trein, zit boordenvol cliffhangers en het sleept je helemaal mee. Tijdens het lezen zit je er helemaal in en leef je volledig mee met Nora. Maar zodra je het weglegt begint het pas; je gaat nadenken over je eigen leven. Waar heb ik spijt van? Wat zou ik anders doen? Om dan te beseffen dat Haig het bij het juiste einde had (wat tevens het einde van het boek is).

Als verhaal is dit boek spannend, ontroerend, humoristisch en hartverwarmend. Als boodschap is dit medicijn / therapie / reddingsboei in boekvorm. Ik hou van Matt, ik hou van Nora, ik hou van de Middernachtbibliotheek.

Dit boek is meer dan terecht een hype en van mij mag die hype nog groter worden. Laat Haig de wereld helen!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Middernachtbibliotheek
Titel:
Middernachtbibliotheek
Auteur:
Matt Haig
# pagina's:
317 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Lebowski Publishers
ISBN:
9789048860067
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Lotsbestemming
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Betoverend,
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips